2012. július 10., kedd

Ládafia Ajándék.. Interjú/ Játék



Ma a Ládafia Ajándékbolt mutatkozik be. Egy nem mindennapi Boltocska. Különlegessége, hogy a boltban alkotó műhely működik. Helyben készülnek az ajándék tárgyak, lakberendezési kiegészítők Kármen és Orsi keze nyomán. Termékeiket a megújult Webáruházukban is megtaláljuk. Ferencz Kármennel beszélgetek.



  • Ládafia. Nekem erről a névről egy titokzatos láda jut eszembe a nagyi padlásáról, amiben különféle kincseket találhatunk. Ti mire gondoltatok a névválasztás közben, miért lett a név Ládafia?
Mikor névválasztás elé kerültünk a sok apróság és sokféleség miatt esett a Ládafiára a választás. Fajáték kínálatunkban nem csak a tradiciónális fából készült játékokat tartjuk ( kirakó, építőkocka)  inkább az apróbb régen elfelejtett játékokat helyezzük előtérbe pl. oktaszkóp, kerámia madársip – körtemúzsika, yo-yo, pörgentyűk.



  • Hogy találtatok egymásra Orsival és hogy jött az ötlet az üzletnyitáshoz?
Minket a kisebbik gyerkőcök hoztak össze, 7 éve ismerjük egymást a nagyobb gyerekek is egy csoportba jártak, de igazából a két kisebb fiú barátsága révén kerültünk össze. Másfél évig Orsi otthonról dolgozott be a boltba és csak utána jöttünk rá, hogy milyen jó lenne, ha az üzlet és a műhely egyben lenne.




  • Mikor vágtatok bele? Emlékeztek még az első napokra?
Hát az első nap iszonyat hideg volt! 2010 januárjában már átalakított üzlettel és festékszaggal vártuk a vevőket! A nagy karácsonyi kifosztás után csak a bolt feltöltése volt célkitűzés, mire megjött a jobb idő, már saját és helyben készült ajándékokat tudtak vásárolni a vevőink. Nagyon sok örömteli visszajelzés érkezik mind a mai napig, hogy mennyire egyedi a bolt.




  • Kármen Te varrsz, Orsi pedig fest. Mióta végzitek az alkotói tevékenységeket? Milyen tárgyakat készítetek?
Mind ketten a pénzügy világából menekült ebbe az alkotósabb világba. Orsi végzett díszítőfestő, én pedig csak úgy hobbistából lettem „textiles”. Próbáljuk egy anyag köré megkreálni a kínálatot, ez úgy szokott lenni, hogy megtetszik egy anyag, vagy több abból kigondoljuk, hogy mi is lenne jó,pl. párna, állatka, terítő stb. és ehhez jön Orsinak a festése, egy-egy darabot kiemelve az anyagból – mintát, színt, - hozzá jönnek a bádog, vagy fa használati, vagy dekorációs tárgyak. Pl. tálca, ajtódísz, képkeret, vagy doboz.




  • Miért tarjátok fontosnak a helyben készítést, a műhelyt?
Mivel elég sok embernek nincs szárnyaló fantáziája, egy-egy tárgyba csak a funkciót keresi, itt kap egy kis intuiciót, hogy mennyi másra is használható pl. egy kaspó lehet esernyőtartó is! Vagy valamelyik nem általunk készített tárgynak nem tetszik a színe, vagy mintája, mi ezen is tudunk segíteni, egy kis ötleteléssel. Gondolunk itt arra, hogy teszünk rozsdát egy szappantartóra, vagy éppen áthúzzuk a lámpabúrát is ha kell


  • A vásárlók is bekukucskálhatnak a műhelymunkába?
Abszolút, maga a bolt egyben a műhely is, van aki forrón viszi haza a megrendelt tárgyakat. Szinte meg sem szárad rajta a lakk! Vagy innen visszi Japánba a névre szóló párnahuzatokat.



  • Mi mindent találunk a polcokon a saját készítésű termékeitek mellett?
Mi nagyon válogatósak vagyunk! Tényleg molyolva vásárolunk meg mindent, már úgy hozzuk el a nagykerből, vagy rendeljük meg a külföldi beszállítóktól,hogy mit lehet mégy hozzá párosítani a polcon. Most már főleg közvetlen külföldi gyártóktól vásárolunk, mert Vác elég kicsi város és viszonylag sok a lakberendezési bolt, akik hazai nagykereskedésekből látják el magukat.

Illatgyertyák közül az angol Price’s Candle-t kínáljuk, ajándékboltoknak is! A gyertyákat már 2009 óta folyamatosan hozzuk be, már több pesti és vidéki üzlet kínálatában szerepel. Ez a gyertyakészítő cég 1800-as évek óta készít gyertyákat a mai napig.

Fajáték kínálatunk is saját importból származik, leginkább Németországból. A GOKI-nak viszonteladói is vagyunk.





  • Kézműves rendezvényeket is tartotok kicsiknek, nagyoknak. A legutóbbi anyák napja előtt volt. Hogy zajlik egy ilyen nap? Mi lesz a következő alkalom?
Szombat délutánonként tartjuk a foglalkozásokat, 3 alkalom volt már, az anyáknapi készülődés volt az első. A foglalkozások elötti napokban azt találjuk ki, hogy milyen téma köré épüljön a foglalkozás, utána az anyagokat választjuk ki, és elkészülnak a prototípusok. Általában 3 dolgot tudnak elkészíteni a gyerekek 3 különböző texturával dolgozhatnak. Legutóbb a nyár volt a téma, fából készítettek hal és hajó formájú hűtőmágnest, világítótorony ceruzatartót, és papírból hajtogattak és vágtak katicabogarat.



  • A boltba lépve sokan mondják, hogy annyira inspiráló a légkör, hogy feltöltődnek egy-egy látogatás alkalmával. Ti miből veszitek az inspirációt, mi az ami Titeket feltölt a napi munka után?
Igen sokan kapnak kedvet az alkotáshoz aminek az a vége, hogy behozzák az alapanyagot, hogy fejezzük mi be! De az is igaz, hogy sokan csak „ipari kémkedésre” térnek be hozzánk.
A belépőket talán inspiráljuk – remélem kapnak itt egy olyan pozitív energiát, ami a napjukat jobbá teszi! Sokan csak azért jönnek, hogy feltőltődjenek, aztán barátság alakul ki, sok vásárlónkból lett közeli barátunk akik hoznak innen-onnan összeszedett képeket, újságokat. Egy középkorú hölgy ismerősünk nekünk adta a több évtizedes „nyugati” újság-gyűjteményét. Volt aki vásárlás után még visszajött, hogy 2 nagy doboz anyagot hadd adjon nekünk,mert itt hasznos dolgokra használják. Mi nagyon sokat kapunk, és remélem tovább is adjuk!




Folyamatosan tesszük fel a képeket, de sokszor előfordul, hogy mire felkerülne a webshopba, már el is viszik. Nagyon igyekszünk minden képet elérhetővé tenni!




  • Milyen új termékekkel készültetek a Webáruház nyitáshoz?
Meglepetéssel készülünk a kisgyerekes anyukáknak, vagy leendő anyukáknak. Hamarosan a webáruházban, vagy a facebookon képekben is bemutatjuk!


  • Milyen egyedi szolgáltatásokat vehetünk igénybe a Webáruházban?
Egyrészt működik a kívánságlista vezetés ami azt jelenti, a megtetszett terméket – névnapra, szülinapra, nászajándékba – ide félre lehet tenni, és innen később, akár egyesével is meg lehet vásárolni.

Másik szolgáltatásunk az ajándék küldés-  vállaljuk, hogy az ajándékot becsomagolva, akár az üzenetben megadott szöveggel kinyomtatott ajándékkártyával is, elküldjük az ajándékozottnak.




  • Mik a terveitek a jövőben a Ládafiában?
Tervek? Azok mindig vannak, de csak a mának élünk :o)
Köszönöm az interjút és további sikereket kívánok!



A Ládafia Ajándékboltot személyesen felkeresheted: Vácott a Március 15.tér 8 szám alatt a Kalmárok Udvarában

A Webáruházaikat megtalálod itt:

http://www.ladafiaajandek.com/

http://www.porta-lakberendezes.hu/



JÁTÉK

A Ládafia Ajándék egy csodás Ajándékcsomagot ajánlott fel, mely tartalmaz:

egy édes otthon táblát
egy 9x13cm képkeretet
egy neszeszert
egy gyűrűs fotóalbumot
és egy szivecskét


Az ajándékot NYERTE:



ÁGNES NAPOCSKA AMBRUS

GRATULÁLOK!

Kérlek írd meg címed az avidekiotthon@gmail.com e-mail címre,
hogy  mihamarabb küldhessük az ajándékod!

Hogy ez a kedves Ajándékcsomag a Tiéd legyen:
· Ha még nem lájkoltad oldalainkat, bátran tedd meg!

· Ládafia Ajándék facebook oldala, légy Ismerőse!

· Az A vidéki otthon facebook oldala 

· Meg is oszthatod a Hírt!

· Melyik a kedvenced a Ládafia Ajándék Webáruházból? Neved megadásával írj kommentet itt a blogon a bejegyzés végére!


A játék 2012. július 19. csütörtök este 6 óráig tart.

Csak Magyarországi címre tudunk postázni!

A fotókat a Ládafia Ajándék-tól kaptam, az Ő tulajdona. Felhasználásuk csakis az Ő engedélyükkel lehetséges!
Játékszabályzat:
Az A vidéki otthon és a Ládafia Ajándék Webáruház közös játéka.
Mindenki aki 18 éves elmúlt és magyarországi címmel rendelkezik, részt vehet a játékban kivéve a szervezők és közeli hozzátartozóik. A játék 2012. júnlius 19. csütörtök este 6 óráig tart. A játékban részt vesznek akik nevük megadásával kommentet írnak a bejegyzés alá. A facebook nem tartozik a szervezők közé, nincs köze a játékhoz.
Változtatás joga fenntartva!

 

61 megjegyzés:

Edit írta...

Hűű de szép dolgok találhatók az áruházban! Nekem a bádog virágtartók, illetve a locsolókanna tetszett nagyon. :)

Juhász Edit
Budapest

tundi9 írta...

Az Öntöttvas kiegészítők nagyon tetszenek :)

Üdv: Izsó Tünde

Eszter írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Eszter írta...

Minden termék gyönyörű :) a legjobban a cink locsolókanna és az öntöttvas kopogtató tetszik:))
Daragó Eszter

Unknown írta...

Minden nagyon szépséges, de legjobban talán a locsolókanna tetszett.
Fodor Éva

dobkowski írta...

Az Ékszertartó állványba beleszerettem <3

Üdv: Dobkowski Letícia

irenka51 írta...

Nekem legjobban az Öröknaptár tetszik :)

Üdv: Zsigri Irén

oszirobit írta...

Nekem az öntöttvas termékek tetszenek a legjobban!

Üdv: Izsó Tibor

Hidemi írta...

A textil termékeket nagyon imádom :)
Bár rengeteg termék tetszik még...

Üdv: Dobkowski Patrícia

Vircsi írta...

Nagyon-nagyon sok minden tetszik, de a macis bőröndök gyerekszobába az abszolút kedvencek. Szép napot Mindenkinek, Csetót Virág

kata52 írta...

Mindegyik gyönyörű, a legjobban a textíliák tetszettek!

Pálmainé Teri írta...

Nagyon tetszenek a textil állatkák és a festett edények(cserép és zománc egyaránt).Nagyon szeretnék nyerni, várom a sorsolást!!!

Névtelen írta...

Bármelyiket elfogadnám, gyönyörűek, de most a "cukortartó és tejkiöntő szett" a kedvencem!
Gratulálok!
Lendvai Gyöngyi

enczne írta...

Leginkább a bádog virágtartók, és a baba szett tetszik... :-)
Homor Márta

Névtelen írta...

Nekem a legjobban a fényképtartó fehér szív tetszik. Üdv, Nagy Csilla

Vámossy Brigitta írta...

Nekem a kalapdoboz volt, szerelem első látásra.

Üdv:

Vámossy Brigitta

jKaldy írta...

Ó, hát nehéz választani... de az öntöttvas dolgokat egyszerűen imádom!
Káldy Júlia

Pados Zsuzsanna írta...

A sok szépség közül a pénztárca tetszik a legjobban, amelyik teafilternek néz ki. :-)

Varga Rita írta...

A levendula mintás Baranyi kerámiák. :)))

Varga Rita írta...

A levendula mintás Baranyi kerámiák. :)))

Varga Rita írta...

A levendula mintás Baranyi kerámiák. :)))

vica1985 írta...

A levendulás csészikék csodásak!
Mezei Éva

christaylor írta...

az ékszertartók és a pöttyös ruhás akasztók nagyon klasszak,azok a kedvencek.
Szabó Krisztina

agomama írta...

Nagyon tetszik minden!
Nehéz választani!
Talán a locsolókanna, öntöttvas ajándékok!!
Gyóóóóóóóóóóó, de jóóóóóóóóóóóóó :D Lájkoltam,
Mosolygós napot!
Ágnes Napocska Ambrus

hooTish írta...

A piros tatyó-kék szalaggal, az a mai kedvenc :)

Unknown írta...

Nekem a cink locsolókanna tetszik a legjobban.
Bócz Juli

Noemi írta...

Levendulás kanna!Imádom. :)

Molnár Noémi

zsófcsa írta...

A locsolókanna gyönyörű! :)

Horváth Zsófi

Lobelin írta...

Szépségesek!:) legjobban azok az apró virágos locsolókanna és kaspók tetszenek!:))
Köszi a játékot!:)
Lajkó Bea

DzsiDzsi írta...

A rózsás textiltáska nagyon tetszik:)

Üdv, Gősi Gabriella
gabus1217_8@hotmail.com

Viniczai Etelka írta...

MINDEN NAGYON SZEP ES IZLESES DE NEKEM A LEGJOBBAN A LEVENDULAS KERAMIAK,TALCAK...MINDEN AMI LEVENDULA IMADOM

Krőhnung Helga írta...

A bádog virágtartók a kedvenceim. :)

Krőhnung Helga
Pécsvárad

Zsikó Eszter írta...

A locsolókannát elfogadnám, de minden nagyon tetszik, további sok sikert!

Mazsola írta...

A kovácsolt vas nőcis zöld ékszertartó, a szívecskés képkeret, és a szalvétatartó!! <3

orsimaya írta...

Az öntöttvas fali virágtartók nagyon tetszenek!
Molnár Orsolya

Juli írta...

Minden gyonyoru, de talan a tablak a kedvenceim.

Szuts Julia

kamillatea írta...

rózsás tejöntő és cukortartóóóóó! :P http://www.ladafiaajandek.com/product-p/jet04.htm

kamillatea írta...

ja... kamillatea= kalla timea :)

Unknown írta...

Rusztikus kopogtató! :)
Szele Anna

Bernadett írta...

Szeretnek szerencsetprobalni.
A taskak tetszenek nagyon.:)
FB Bernadett Rauski
Osztottam a hirt az oldalamon.

Minden jot.
Bernadett

Krisza írta...

Az öntöttvas termékek,és persze a levendulás termékek(:

Sok sikert a munkátokhoz!

Pál Krisztina

Tulipánt írta...

Tetszik az üzletnek a neve, a hangulata... és az, hogy nincs messze Budapesttől. Mert be szeretnék ide nézni.

Gabi írta...

Nagyon tetszik minden, de különösen a festett fatáblácskák. Jó lenne egy ilyen a bejárati ajtónkra.
Azt hiszem egyszer kirándulunk Vácra!
Sok sikert!
Bakné Vankó Gabriella

geszti79 írta...

Minden gyönyörű. :) Leginkább az öntöttvas kiegészítők és a Katie Alice sorozat tetszik.

Sallai Zoltánné
Kecskemét

Székely-Árkosy-Nóra írta...

A bádog locsolókannák....a levendulás a legeslegjobban, meg az apróvirágos, meg a.....és így tovább. :D Jártam már ott nemegyszer, nagylányom Vácott tanult. :D

Witzing Timi írta...

A kék masnis piros táska az abszolút kedvencem, és utána minden jöhet, szép sorban! Nagyon szeretem ezt a "világot" !!!

Balázs írta...

Nekem legjobban az Öröknaptár , a tejtartó,és a kacsás kugli tetszik!
Üdv:Balázs

Anett írta...

Szia!

A Katie Alice sorozat nagyon tetszik!

Üdv,

Anett

Leczkiné Ancsa írta...

Az "édes Otthon" feliratos táblák közel állnak a szívemhez de a kedvenceim között vannak a pöttyös kannák is :)

Bmary írta...

Minden szépséges, de talán a legjobban a textil termékek tetszenek:))
Kollár Mária

Bettina Filippa írta...

Nagyon-nagyon tetszik a fehér kis polc, illetve az öröknaptár.
Üdv:Tóth Bettina Filippa

cs írta...

gyűrűs fotóalbum bádog fedőlappal

Soós Csilla

Péter írta...

Az Öröknaptár a kedvencem :)

Üdv, Antanek Péter

Marika42 írta...

Ékszertartó állvány

Soós Lászlóné

PKK írta...

A kalaptartó doboz gyönyörű

acsanyi írta...

Gratulálok a termékekhez. Egyedi és igényes a választék!

A bádog termékek és a képkeretek különösen tetszetősek!

Üdv: Csányi Anita

Judit írta...

Kedvemre való, hogy gyerekeknek és magamnak is tudok egyszerre vásárolni:) A rózsaszín-kék tavaszi táskáért teljesen odavagyok;)

További sok sikert,
Üdv. Horváth Judit

leony írta...

Sok szépséget találtam... talán a horgolt virágos díszpárna tetszik a legjobban. :)
Üdv:
Rabi Ildikó

kornel2222 írta...

Az öntöttvas kiegészítők a kedvencek.
Üdv:
Főző Kornél

Unknown írta...

Nekem a levendulás maci a kedvencem a csészékkel. Haláli! :) Üdv: Molnár Fanni

agomama írta...

Nagyon, nagyon köszönöm!!!
Ennyi szépség??
És mind az enyém???

Mosolygós napot:
Ágnes Naposka Ambrus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...