2012. május 14., hétfő

Kis karbantartást igénylő kert..

Ki ne szertené, hogy olyan kertje legyen, ami gyönyörű,
mégis kis karbantartást igényel.
Erre hoztam egy csodaszép példát:










  • Növények 
Néhány növény mely ilyen gyönyörűvé teszi a tájat. 1. Bárány fül Ez a bársonyos növény a kert klasszikusa. 2. Gyöngymenta redőzött levelek, kék virágok. 3. Édes Bay  hűvösebb területek növénye. 4. Euphorbia Kék-zöld levelei, virágzása késő tavasszal és kora nyáron. 5. Görög orvosi pemetefű A csipkés lombozata stabil marad a legmelegebb időjárásban is. 6. Rozmaring 7. Teucrium Ez egyszerűen vághaó gyorsan növő ezüstös. 8. Santolina Lágy levelek, illatos növény, egy természetes gömb formát képez. 9. Olive bár nálunk csak a déli vidékeken marad meg. 10. Cickafark Apró virágok. 11. Levendula Vágjuk vissza ezeket a gyógynövényeket évente.  12. Hortenzia Ennek  a cserjének gyűröttek levelei és fehér és rózsaszín virágokban pompázik.

forrás

Borozgatás a nap végén..




Ha tetszett a bejegyzés, esetleg szeretnél még képeket nézegetni a vidéki lakberendezési stílusról, csatlakozz az "A vidéki otthon" csapatához a facebookon! Ezt itt teheted

4 megjegyzés:

Csillagos írta...

Móni, ez a kert nem kis karbantartást igényel, hanem nagyon sok munkát:)

Névtelen írta...

Pontosan egyetértek az előttem szólóval.
Nem tudom, van neked kerted, Móni?

Ez eszméletlen sok munka, amit itt látunk, és ennek függvényében eszméletlenül szép is.
Ilyet, vagy szakemberek, vagy abszolút megszállottak tudnak csak produkálni.

Jó kertészkedést neked :-))

Mariann

Tanó Móni írta...

Igen, van kertünk:)) Egy szép kert kialakítása sok-sok, mondhatni akár 10 évet is igénybe vesz. Arra érdemes figyelni, hogy olyan növényeket ültessünk amivel úgymond nem kell sokat szöszmötölni. Erre próbáltam rámutatni ezzel a bejegyzéssel:))Az hogy nyaranta öntözünk, füvet nyírunk, lemetsszük a rózsát, levendulát, ha elnyílott, nekem ez nem munka inkább kikapcsolódás:)) Mivel én nem vagyok kertész, nem tekintem magam szakembernek a témában. Talán félrenyúltam mégis a címválasztással, akkor ezer bocs:)) Szépséget szerettem volna mutatni és inspirálni, hogy mindenki a Neki kedves dolgot tudja elraktározni, amit talán meg is valósít:))

Ildikó írta...

Sikerült Móni, megint csodaszép képeket hoztál...a kertészkedéssel én is úgy vagyok, mint te, bár valóban sok a munka, de nincs semmi más, ami ennyire kikapcsol, feltölt és olyan jóleső fáradtsággal tölt el, és persze még az eredmény is ott van ráadásul :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...