2011. november 21., hétfő

Szépségek Kicsiny Boltja.. Interjú / Játék


Egyedi szépségeket találtam. Na nem a szó szoros értelmében, de ígérem nemsokára minden kiderül. A Bolt tulajdonosával Elekes Andrással készítettem interjút.


·         Az első kérdésem mindjárt a Bolt nevére irányul. Szépségek Kicsiny Boltja. Illatszereket, pipere termékeket vásárolhatunk a Boltban és a Webáruházban. Hogy született meg a Bolt neve?

Enyhén szólva kínunkban. Nem akartunk az ezredikek lenni a „natúr”, „bio”, „természet” szókészlet használatában, mert ezek a kifejezések már sok, hasonló bolt nevében szerepelnek. Belátjuk, hogy nem túl szellemes a szójáték (a „Rémségek Kicsiny Boltja” c. musical szolgált alapul), és némi áthallás is ronthatja az arculatunkat, de tény, hogy egészen ez év októberéig, míg át nem költöztünk egy nagyobb helyiségbe, az üzlet valóban apró volt, és választékunkat a szépségápoláshoz alakítottuk ki.




·         Mikor nyílt az első Szépségek Kicsiny Boltja?

Közel négy éve, 2007-ben nyitottuk meg az üzletet, mely az első és mindmáig az utolsó is. Eredetileg nagykereskedelemmel foglalkoztunk csak, de arra gondoltunk, hogy mind  viszonteladó partnereinknek, mind az utcáról betérő egyéni vásárlóknak is egy helyen, méltóbb körülmények között tudjuk bemutatni a termékeinket, mint egy sivár raktárban.

·         Webáruház is működik. Én is itt találtam a szépségekre. Mikor indult és miért tartottátok fontosnak az online megjelenést?

Közel két éve üzemel a webáruház, mely a honlapunkból nőtte ki magát. Sokan távol élnek tőlünk, vagy már vásároltak nálunk, de nincs mindig idejük betérni; nekik szántuk a netes vásárlási lehetőséget. Szerencsére találtunk a viszonylag drága futárpostás szolgáltatásnál egy kedvezőbb szállítási módot is: A LAPKER által működtetett Pick-Pack pontok, melyek az Inmedio és Relay üzleteket fedik országszerte, jó megoldást kínálnak azoknak, akik, elfoglaltságuk miatt nem tudnak a futárra az otthonukban várakozni. Ezek a kioszkok szinte minden nagyobb városban, frekventált helyeken találhatók meg és náluk tetszőleges időpontban lehet felkapni a csomagot. Ráadásul a szállítási költség átlagban kevesebb, mint a fele a csomagküldőkének. Tízezer forintos rendelésnél és a fölött természetesen a kiszállítás a mi költségünkre történik mindkét esetben.




·         Nemrég költözött az üzlet nagyobb helyiségbe. Még mindig igaz a "kicsiny" jelző, vagy lassan cserélni kell "nagy"-ra?

Ahogy erről már volt szó, a kicsinység inkább közepessé nőtte ki magát; ennek két oka volt. Egyrészt az árukínálatunkat a régi helyen már nem tudtuk növelni, pedig sok újdonságra leltünk az elmúlt időszakban. Reményeink szerint a nagyobb teret fokozatosan töltjük majd ki új termékekkel és nem csak a test ápolására, hanem az otthon ékesítésére is gondolunk. A prózaibb ok pedig az volt, hogy a régi üzlet területének több mint fele kihasználhatatlan volt és az irodánk egy sötét, vizesedő, zajos sutban működött.
A  név egyébként is már „Szépségek Kicsiny Boltja”-ként rögzült; a kicsinységet inkább átvitt értelemben vállaljuk – a vevőinket a jövőben is úgy kívánjuk kiszolgálni, hogy egy meghitt, kellemes, és nem utolsósorban illatos zugban érezzék magukat, míg nálunk járnak.



·         A kínálatra kimondottan jellemző a natúr kozmetikumok. Milyen termékeket emelnél ki közülük?

Nem könnyű választani, mert a márkáink felkutatására meglehetősen sok időt és energiát fordítottunk, ráadásul a vásárlóink döntenek folyamatosan. Nem biztos, hogy ami nekünk tetszik, azt ők is ugyanúgy értékelik. A természetességet illetően mégis kiemelném a marseille-i és aleppói szappanokat, melyek olívaolajon és szódán kívül mást nem tartalmaznak (igaz, az illatos változatok kevés illóolajat is), így a mindenféle bőrirritációtól szenvedők is használhatják. Különlegesen finomnak és ízlésesnek találjuk még a Mathilde-M lakásillatosító és lakásdekorációs francia márkát is, mert koncepció van mögötte és a szép kivitel olyan igazán franciás illatokkal párosul. Lehet azonban, hogy holnap talán más termékeket emelnék ki....



·         Különleges szappanokat találunk érdekesebbnél érdekesebb illatokkal, összetevőkkel, nőknek és férfiaknak egyaránt. Pl. vörösboros, fahéjas-narancsos, juhtejes, olajos és még aranyszappan is fellelhető a polcokon. A felsorolást még folytathatnám. Megkérdezhetem melyik az üzletvezető Úr kedvence, ha van ilyen?

Az adekvát válasz az kell legyen, hogy mindegyik. De most az egyik újdonságunk kápráztatott el, mely hamarosan, még Karácsony előtt bekerül a választékba. A Feniqia libanoni-francia cég szappanjai a műfaj magasiskoláját képviselik – a bio-minősítés, a szép csomagolás, a puha, krémes állag és nem utolsósorban a rafinált illatok kavalkádja férfi létemre még engem is hódolatra késztettek. Ráadásul a márka egy nemzetközileg is elismert, kiváló parfümőr ajánlására került hozzánk!


·         Különböző szetteket is találunk a Webáruház polcain, Ezeket akár ajándéknak is vásárolhatjuk. hallhatnánk pár szót róluk?

Több márkánktól is tartunk ajándékszetteket – természetesen főleg ajándékozási célt szolgálnak. Úgy gondoljuk, hogy egy termék ne csak jó, hanem szép is legyen – a szettek ennek a kívánalomnak teljes mértékben eleget tesznek. Vásárlóink azonban esetenként nem a készet, hanem az általuk összeválogatott árut kívánják ajándékká csomagoltatni – igyekszünk az ilyen kéréseknek is eleget tenni, díjmentesen. Egy szett azért megéri a külön említést – Az Erbario Toscano férfi szettje azon kívül, hogy attraktív, kiváló ajándék lehet az uraknak – a macsós, de kifinomultan különleges illat nem köszön vissza minden utcasarkon.



·         Folyamatosan találkozunk akciókkal a Webáruházban. Karácsonyra készülődik meglepetés?

Jó pár meglepetéssel készülünk; ezek a termékek folyamatosan érkeznek a boltba és reméljük, a nagy bevásárlásokig minden a polcokra kerül majd. Itt is kiemelnék egy terméket: ez nem annyira illatos és krémes, mint inkább érdekes és hasznos: japán partnerünk elmeszüleménye az a speciális papírből készült hópihe-készlet, melyet az ablakokra lehet rögzíteni karácsony dekoráció gyanánt. Ez önmagában még egy nem egy szokatlan ötlet, de nem kell hozzá ragasztó, csak egy kis vizet kell a pihére permetezni, ettől az üvegre tapad. Ha megszáradt, bármikor szakadás nélkül levehető és újra és újra visszahelyezhető!
Mi magunk is ezekkel díszítjük a kirakatainkat!



Köszönöm a beszélgetést! További sok sikert kívánok a Szépségek Kicsiny Boltjához!




A Szépségek Kicsiny Boltja Webáruházat megtaláljátok itt!


JÁTÉK!

A Szépségek Kicsiny Boltja felajánlott egy
Erbario Toscano oliva szettet pézsmás-citrusos illattal, melynek tartalma:
100 ml-es habfürdő, testápoló és sampon, illetve egy szappan



és
egy fonott táskát
telis tele miniatűrökkel, mintákkal




Hogy Te legyél a gazdája a gyönyörű és kényeztető ajándékoknak,
a következőket tedd:


Likeold a Szépségek kicsiny boltját a facebookon itt!

Likeold az A vidéki otthont a facebookon itt!

Oszd meg a játék hírét!

Itt a bejegyzés végén jelentkezz a játékra a facebookos Neved megadásával!
Mit szeretnél a legjobban a szépségek kicsiny Boltjából?


A Játék november 27-én vasárnap este 18 óráig tart!

Jó Játékot!

Változtatás joga fenntartva!


44 megjegyzés:

martinelli írta...

Szeretnék jelentkezni a játékra. A Fb-n Martinelli Recept néven Like-oltam az oldalakat.

Itt a blogbejegyzés a játékról
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/11/jatek_21.html

Hogy mit szeretnék a legjobban? Rád bízom :)

Névtelen írta...

Czomba Andrea vagyok és a játékra jelentkezem.
A boltban minden tetszik, de legjobban a fűszertartók.

Edit írta...

Ferencz Edit névvel osztottam meg fb-on.

Biztos nagyon szép lehet minden, legelőször is körülnéznék a boltban és választanék magamnak valamilyen különleges szappant :)

Leczkiné Ancsa írta...

Mivel sampon problémával küszködöm és nagyon szeretem a parfümöket így én mellettük döntenék :) Leczki Zsoltné :)

antalmarti írta...

Szép napot!
A romantik teáskészlet régi szerelmem :) de a fonott kosár is nagyon tetszik :)
Üdv,
Antal Márti
facebook.com/amazsia

Főzőmasina írta...

Én is szeretnék csatlakozni a játékhoz! A facebook-on Főzőmasina néven az oldalakat lájkoltam, játék hírét közzétettem.
Ha bármiből lehetne szabadon választani, nekem a romantik antikolt kanna lenne szívem vágya. A két nyeremény közül pedig a fonott táska mintákkal megrakva elég csábító!:)

Györgyi írta...

Szia Móni! Rajongok az egész oldaladért és eddig nem is hallottam erről a boltról, ez engem minősít. Szeretnék jelentkezni a játékra és gyakorlatilag bárminek örülnék, amit nekem szánnátok :)

Névtelen írta...

Szia Móni,

nagyon szuper az oldalad!

Bernadett Vajda néven like-oltam az oldalakat, megosztottam a játékot, s egyúttal jelentkezek a játékra is. :)

Nagyon örülnék egy Marius Fabre Olivia bio kézkrémnek, és ha lehet, kisfiamat meglepném egy Saling juhtejes kacsa szappannal (Mikulásra). Előre is nagyon köszönöm!

További sok sikert kívánok! Bernadett

Turák Kinga írta...

szeretnék játszani! Fb-n Sarlainé Székely Kinga néven futok :)
hogy mit szeretnék? ott annyi minden csecse-becse van, h nem is igazán tudnék választani, úgyh amit adnak, azt nagyon szívesen fogadom!!! :)

Eszter írta...

Szia. Először is gratula az interjúhoz, nagyon átfogó, jó volt olvasni :)
Én is szeretnék a játékra jelentkezni; lájkoltam, osztottam Agócsné Varga Eszter néven.
A bolt egy igazi kincsesbánya, szinte választani sem lehet a sok szépség közül :)

Névtelen írta...

Szia!
Viola Kostyál névvel osztottam meg a játékot fb-on. Én az oliva szettet választanám! ;-)

Vámossy Brigitta írta...

Szia!
Szeretnék játszani.
A játékot megosztottam.
Marseilles-i szappanokat próbálnám ki, de a kisorsolt nyeremények is nagyon csábítóak. Köszönjük a játékot!
Üdv:
Brigitta

agnessa írta...

Hasszánné Szondi Ágnes néven like-oltalak a facebookon. A natúr kozmetikumok híve vagyok, így nagyon sok mindent tudnék választani. Az olívás szett jó ajánlat :)

Névtelen írta...

Surányi Mária vagyok, a facebookon lájkoltam, osztottam.Tetszenek a natúr kozmetikumok, a két nyeremény közül az apróságokkal teli fonott táska.

jeriko rózsája írta...

FB-n Noémi Bányai néven like-oltam. Én Institute Karité - zöldalmás ajakbalzsamot szeretném a boltból ill. az összes szappant. :)

Erika írta...

Szeretnék játszani!!!!!
Ennyi kincses dolog közül nagyon nehéz ám választani! :-)

Varga Rita írta...

én is szeretnék játszani. A facebookos nevem Varga Rita

Én szappantartóra vágyom már régóta.

Csilla19 írta...

Badenczki Csilla vagyok, és a fonott táskát szeretném megnyerni a sok-sok csudi dologgal együtt,ami benne van:-)

Böbe írta...

Szia!
Gratulálok az interjuhoz!Jó volt olvasni.
Játékra szeretnék jelentkezni itt a facén Erzsi Kerekes névvel vagyok.

Mit szeretnék?a boltból minden tetszik,tehát bármi is legyen az örülni fogok neki:)

Süle Viktória írta...

Szeretnék részt venni a játékban.
Nagyon jó lenne nyerni, szép karácsonyi ajándék lenne. :)
A facebook-on a nevem: Süle Viktória
Like-oltam, osztottam :)
Voltam már a boltban és mondhatom nagyon szuper kis hely tele jobbnál jobb termékekkel. Én Aleppo szappant vásároltam, és imádom.
Bármelyik terméküket szívesen kipróbálnám, mert mind csak jó lehet. Mégis ha lehet választani én a parfümöket, kölniket, dezodorokat (pl. Tádé,Aguolina, Erbario),argán olajos szappanokat valamint a bio sminkszereket (korrektor,alapozó)szeretném. :)

Péter Kata írta...

Imádom az ilyen boltot!!! Szappanmániás vagyok, de minden vidéki enteriőrbe illő mütyür jöhet! :-)
Megosztottam. Péter Kata

inga írta...

Nekem a fürdősók tetszenek.
Megosztottam a blogbejegyzést az fb-n (Gerda Nádor).

Ágica írta...

A pálcikás szobaillatosítókat szeretném nagyon, azon belül is az Esteban Paris illatút :)
Játék megosztva FB-on.
Ági Dira

Névtelen írta...

Like,megosztás,megjegyzés rendben:)Annamária Molnárné Nyíri néven kísérem figyelemmel az oldalt:)Szép napot mindenkinek:)

Névtelen írta...

Ja,hogy mit szeretnék?Nem vagyok válogatós:)Annamária Molnárné Nyíri.

Névtelen írta...

Jelentkezem a játékra, nevem Ildikó Karácsony! Leginkább valamilyen állatfigurás szappant szeretnék, hármat, mert három unokának adnám. (A negyedik még nem használ szappant.)
Tetszett az interjú és örömmel látom, hogy a természetes alapanyagokat felhasználó termékek skálája bővül, és hogy kinövik az üzletet. Csak így tovább!

Renáta írta...

Szia! lakásillatosítót és valamilyen olívás terméket választanék. Blaumann Renáta

zsumama írta...

Megosztottam, bárminek nagyon tudnék örülni, ha tehetném gyorsan megvenném a hópelyheket.

Szabóné Tősér Anett írta...

Lájkoltam,megosztottam.:)Nekem mindegyik ajándék tetszik,de hogy válasszak valamit,akkor legyen a fonott táska az apróságokkal...:)Üdvözlettel:Szabóné Tősér Anett (FB-on is ezen a néven osztottam meg)

Névtelen írta...

lájk,osztás;-)Nikó És Jana Tóth:-)jelentkezem a játékra,imádom ezt a sok mütyűrt:-))))

Nagyi-színesen írta...

jelentkezem a játékra. A fűszertartók tetszenek.

Eszter/SubRosa írta...

Szeretnék jelentkezni a játékra. Lájkoltam, megosztottam Marjanovic-Holes Eszter néven.
Nagyon klasszak az ajándékok, a bolt is igazán szimpatikus a fotóid alapján.Imádom a szappanokat, az olívás szett remek lenne.
Üdv:
Eszter

moldicont írta...

Hello, Moldován Rita néven osztottam, lájkoltam az Fb-n. Nagoyn tetszenek a kerámiák, de a aszívem csücskei a paperblanks naplók....

Christy írta...

Megosztva FB-on Gelle Krisztina néven vagyok.köszi:)

Ari írta...

Jelentkezem a játékra!
FB-n Engel Aranka.
Köszi a lehetőséget!
Választani pedig nem tudnék(csak nagyon sokára) , annyiféle szuper dolog van a boltban:)

Kata írta...

Én is jelentkeznék!
FB-n Homán Katalin.

Választani nem tudok,az ajándéknak nagyon örülnék! :)

Névtelen írta...

Szeretnék jelentkezni :)
Osztva a blogomon:
http://ggekszerkiegeszito.blogspot.com/2011/11/jatek_24.html

FB-n Genovéva Gemma néven lájkoltam :)

Úristen választani?? Lehetetlen :D Minden nagy csudiságos ;)

Monica írta...

Én egyszer szeretnék ott mindent kipróbálni :D
FB: Bicone Fusing
Blog: www.bicone-fusing.blogspot.com

DzsiDzsi írta...

Én, mint Toszkána szerelmese szeretnék jelentkezni:) Az első ajándékcsomagnak nagyon nagyon örülnék!:)

FB-s nevem: Gősi Gabriella, megosztottam a játékot!

Üdv, Gabi

h.g.judit írta...

Nagyon tetszik a bolt,szeretnék a játékra jelentkezni.A nyeremény csomagnak nagyon örülnék!!!h.g.judit vagyok

Névtelen írta...

Én is jelentkezek a játékra. A kézzel festett kerámiák nagyon szépek.
Albert Mariann

jKaldy írta...

Szeretnék játszani :)
Hű, hát talán a fonott kosaras ajándékcsomagok tetszenek a legjobban... :)
Megosztva :)
Káldy Julcsi

Mitobio írta...

Szia! Szeretnék jelentkezni a játékra!
A hírét megosztottam :)
Zsuzsanna Groll

Mitobio írta...

Lemaradt, hogy mit is választanék. Őszintén, nem könnyű a döntés, de talán kipróbálnám a Mathilde-M lakásillatosító és lakásdekorációs francia márkát. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...