2011. június 21., kedd

KÉRDEZŐS NAP..

Kértétek, én meg ígértem, hogy lesznek lakberendezési tanácsok is a blogon. Ez most a kezdet:)) Most Te kérdezhetsz!





Ma megtartjuk az első Kérdezős Napot:

Tehát várom kérdéseidet, bármilyen jellegű lakberendezési problémád van, Tedd fel kérdésedet.
Csak, hogy segítsek: Lehet alaprajzi jellegű, színek témában, burkolatok, akár függönyözés, bútortervezés, anyagok használata, De igazából nem szeretnélek befolyásolni. Kérdezd meg azt, ami a Te gondod jelenleg, ami foglalkoztat és nem találtál eddig kielégítő választ rá!




  • Ezt itt kommentben is megteheted,

vagy


forrás


Azt nem ígérem, hogy a válaszokat ilyen gyönyörű csomagolásban tálalom majd, de kérdéseidet igyekszem mihamarabb megválaszolni:))





16 megjegyzés:

Gybogi írta...

nem tudom,hogy jót vagy hogy jó helyen kérdezek,de felteszem a kérdésem. ha régi konyhai széket ,asztalt szeretnék felújítani, mit hogyan használjak, hogy minél jobban hasonlítson azokra a gyönyörű fehér stílusú konyhákra? vagy milyen kiegészítőket szerezzek be, hogy ha nem is fehér, de a nappali -konyha (amerikai típusú és most bükk)kicsit vintage stílusú legyen. ja és amit lehet, én szeretném megcsinálni a két kezemmel. kösi szépen. :)

zazálea írta...

nekem is hasonló a kérdésem. :o) tehát van nekünk ezek a színes ajtók, a kék bejárati ajtó marad, de én szeretném a belső ajtókat kopottas fehérre változtatni,olyan shíbby chic jellegűre.ehhez nem elég,hoyg lefestem fehérre, hanem kicist olyan kopottas hatást is szeretnék. és nem magasfényű festéket kell használni, azt sejtem,de egyébként hogyan kellene csinálni? vissza kell csiszolni a festést...ööö.... ez marhaság? :o)))

Névtelen írta...

A lépcső alatti részt hogyan használhatnám ki maximálisan tárolásra?
A lépcső fenyőből van és amint az előszobából belépünk az étkezőbe pont rálátunk. Nem építettük be mert tetszett, hogy szellős, viszont most már nem férnek a cuccaink (pl.cipők ( rengeteg), a porszívó,sporthoz viselt védő felszerelések,stb. A stílus vidéki ,természetesen :)
Előre is köszi szépen.

Gybogi írta...

úúúúúú ilyesmi engem is érdekelne, hogyan csenjünk helyet stílusosan? nekünk is jóóó sok cuccunk van!

DekoRárium írta...

Kedves Móni!
Mi is lakásfelújításban vagyunk,az egész házon szeretném a provance életérzést végig vinni.A túl sok fehéret nem szeretem, de a romantikus dolgokat annál inkább. De nagyon habos rózsaszínt sem szeretnék,hiszen 3 pasival ,,élek együtt" jól jönne néhány tanács.A technikai részeket megoldom magam, de valahogy az összkép soha nem tetszik.

Festés ügyben tudok néhány dologban segíteni, hiszen magam is ezzel foglalkozom.Antikolás, öregítés technikában otthon vagyok!:)

Gybogi írta...

ja és még mindig én, meg bocs, ha nagyon pofátlan, de ami még foglalkoztatja a fantáziám és kisgyerekek mellé bevállalhatóbb stílus és színek, az a kicsit mediterrán vidéki, meleg ,otthonos tartozékok és sk kiegészítok, bútorok... mit vegyek, cisnáljak, hogy jó összkép legyen otthon...köszi. :)

Tanó Móni írta...

Köszönöm a kérdéseket, a válaszok lehetséges, hogy külön bejegyzés formájában érkeznek:))
Kérdezz tovább nyugodtan!

Tanó Móni írta...

Gybogi, köszönöm kérdésed, pontos válasz készül a festéssel , antikolással kapcsolatban:))
Zazálea, igen kell csiszolni.. többször is a felületet, válasz készül..
Klemi, így ahogy mondod be kell építeni, (az ajtók készülhetnek akár antikolt festéssel is,) hogy hogyan, ha küldesz képet pontosabb választ tudok adni:))
Tibandy, itt a falszínekkel is lehetne kicsit játszani, nem kell ahhoz rózsaszínnek lenni, hogy romantikus legyen, pasztell színek akár keverve antikolva a falakon, előtte natúr fa vagy antikolt (csak mértékkel) bútorok.. egy jó alap a falakkal esetleg padlóburkolatokkal, aztán a többi.. és a kiegészítők, sok múlik azokon is:)) írtam privit!

Tanó Móni írta...

Gybogi, kisgyerekeknél is lehet pasztell vidám falszínek mellé, jó kis mediterrán parkettát választani, natúr fa bútorokkal, a bútorokat Te is lekezelheted, vagy antikolhatod akár színesre vagy több színűre is. Tehetsz rájuk jópofa fogantyúkat, választhatsz a stílushoz illő lámpabúrát ami azért gyerekes is. És a textilek; függöny, ágytakaró, párna szőnyeg, lehet kockás vagy virágos a színe a nemtől, a gyermek ízlésétől is függ, na ezekkel lehet még stílusosabb a szoba:)) Nemsokára felrakom a Tartalom menüpontot, ott könnyebben utána lehet nézni a gyerekszobás bejegyzéseknek:))

BeaAnyu írta...

Kedves Móni!

Nagyon örülök a kérdezős napnak, mert éppen lakásfelújítás/átalakítás közepette vagyunk.

Adva van egy 77 négyzetméteres ikerlakás, aminek a nappalija a lakás közepén helyezkedik el, sajnos ablak nélkül. Tetőablakokkal próbáljuk majd becsalogatni a napot, hogy ne legyen nagyon sötét.
Ezen kívül hogyan tudnám maximálisan elérni, hogy világos hatást keltő nappalink legyen? Nem szeretnék egyszínű, fehér falakat, szívesen bolondítanám az egyik, tv- mögötti falat valamiféle tapétával.

E miatt kérném a segítséged!
Előre is köszönöm!

zazálea írta...

Móni,előre is köszönöm,igazán.

Tanó Móni írta...

Beaanyu! ahhoz, hogy világos, tágas hatást érjünk el, használhatunk világos falszíneket. Itt arra ügyeljünk, hogy a hideg színek tágítják a teret, ezért valami ilyesmit javaslok. Az egyik meghatározó falrész, pl. a kanapé (sanos nem látom a helyiséget) mögé tehetünk vidám tapétát is. A padló is lehet világos fa, és a bútorok is, a kanapé lehet sötétebb, világos díszpárnákkal, takaróval. Arra azért ügyeljünk, hoyg az anyagok és színek passzoljanak egymáshoz!
Jó felújítást:)) A "Szebb otthon" blogomban találsz bőven írást a színekről, a Január hónap csak erről szólt. http://szebbotthon.blogspot.com/

Zazálea! Nagyon szívesen, még készülődik, klassz lesz, meglátod:))

Tanó Móni írta...

Gybogy, Neked is készül a válasz a bútorok festéséhez, kis türelem:))köszi:))

BeaAnyu írta...

Nagyon szépen köszönöm!
Imádom a blogod!
Rengeteg ötletet merítek innen! :D
Remélem sikerült megvalósítanom, ami a segítségeddel a fejemben megszületett. :D
Szép napot!

Tanó Móni írta...

Beaanyu, én is kívánom, hogy minden sikerüljön a terveid szerint:)) Küldhetsz majd képeket:))

Tanó Móni írta...

Klemi, A lépcső alatti részt, tényleg ki tudnátok használni a tárolásra. Egy ügyes asztalos meg is valósíthatja ezt Nektek. Gondoljátok át , pontosan milyen dolgokat tárolnátok itt. Ennek függvényében kell megtervezni a beépített szekrényt. Mivel a lépcső szélesebb mint egy beépített szekrény, több lehetőség van: Egyik, hogy egy külön helyiség lesz, ajtóval, és belül bepolcozva, vagy ami praktikus, de drágább, hogy a szekrény elemek görgőkön gurulnak ki és oldalról lehet pakolni őket. Érdekes megoldás lehet:)) Vagy még ami eszembe jutott, csak 60 cm mélységet beépíteni?? Szóval ezt kell átgondolni:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...