2011. február 11., péntek

Mini interjú a Limara Péksége szerzőjével...


Limara jól bevált fehérkenyere

Libor Máriát és a Limara Pékségét biztos ismeritek páran. Én évek óta olvasom blogját és mondhatom tuti biztos receptjeivel, kedvességével, elkápráztatja olvasóit. A mi kedvencünk az expressz croissant, bár Limara a csodálatos kenyereiről híres:) Vele készítettem egy mini interjút:

tanó móni:
Limara, mióta készíted saját magad a kenyereidet,
mi volt az első élményed?

Limara:
6 éve sütöm itthon a kenyeret, azóta nem is vásároltam boltit. Először gépi kenyérrel kezdtem, kezdetben az is fantasztikus volt. A legnagyobb élmény mégis akkor ért, amikor először vettem ki a sütőből egy olyan veknit, ami akár egy igazi pékség pultján is megállta volna a helyét. Fantasztikus érzés volt, körbetáncoltam vele a lakást, nagyon büszke voltam rá. Ennyi idő után még ma is elvarázsol minden kenyér, boldogan hallgatom ahogy beszélgetni kezd amikor kiveszem a sütőből.

tanó móni:
Mi inspirált a blogíráshoz, mikor is indult?

Limara:
Amikor megkaptam az első kenyérsütő gépemet, receptek után kezdtem kutatni a neten. Rögtön rátaláltam E.Margitra és csapatára, csatlakoztam hozzájuk. Nagyon sokat tanultam tőlük, egy fantasztikus kis közösség volt ott, akiket a kenyérsütés szeretete hozott össze. Egy idő után elkezdtem a saját receptjeimet kidolgozni. A többiek szívesen fogadták, népszerűek lettek. Egyre több levelet kaptam olyanoktól is, akik csak olvasták a fórumot, hogy nehezen találhatóak meg a receptjeim, szeretnék egy helyen látni. Ekkor merült fel a blogírás gondolata. Sokáig hezitáltam, nem gondoltam, hogy van keresnivalóm a gasztrobloggerek között, azt sem hittem, hogy tudok újat mutatni. Végül úgy gondoltam, ha a kenyerekre, kelttésztákra teszem a hangsúlyt talán érdekes lesz. A blogot valamivel több mint két éve írom.

tanó móni:
Még emlékszem, amikor annak örültél, hogy 300-an olvasnak, ma már ez a szám 1300 csak a blogon. A facebookon e felett van jócskán:) Sokaknak példát mutatsz. Miből meríted az erőt a folytatáshoz?

Limara:
Igen, a 300 is hihetetlen szám volt, most meg 1300 felett járunk. Csak ámulok:) Rengeteg olvasói levelet kapok. Sokan kérnek segítséget, sokan pedig csak azért írnak, hogy elmeséljék általuk milyen sikerélményeik voltak. Olyan sok kedvesség van bennük,hogy legszívesebben azonnal közzétenném őket! Számomra igazi megtiszteltetés, hogy veszi valaki a fáradtságot és ír nekem, csak azért, hogy megköszönje a recepteket. Ennél inspirálóbb dolog nem is kell senkinek sem... Mostanában többször előfordult az is, hogy igazi pékektől kaptam dícséretet:)

tanó móni:
Múlt héten szerepeltél a TV Paprika műsorában. Olvasóid, többek között én is, sokan gratuláltunk:)



Hogy sikerül összehoznod a családot a sütést, a blogírást és a sok-sok rendezvényen való részvételt? Hogy fogadja családod sikereidet? Milyen terveid vannak a jövőre? 

Limara:
Sok új olvasót köszönhetek a TV Paprikának, észrevehetően nőtt az oldal látogatottsága legnagyobb örömömre. Féltem a fogadtatástól, de csak pozitív visszajelzéseket kaptam. a családom jól bírja a gasztrobloggerkedést, legalábbis nem panaszkodnak:)) Mivel itthon vagyok a gyermekemmel, belefér az időmbe a sok sütés, blogírás. a rendezvényeken való részvétel már nehezebb ügy, de férjemnek köszönhetően időnként el tudok vállalni egyet-egyet, sajnos nem annyit amennyit szeretnék.

tanó móni:
Ahogy a blogodban olvashatjuk, Nálatok nap mint nap a friss kenyér és péksütemények illatára ébred a család:) Mit ajánlanál az "A vidéki otthon" olvasóinak így farsang idején a repertoárodból?

panyolai fánk

Limara:
A farsang nem farsang fánk nélkül. A hagyományos szalagos fánk mellett igazán különleges a pántlikás fánk, ami egy kelttésztás csöröge, de aki valami különlegesre vágyik, annak jó szívvel ajánlom a panyolai fánkot.


tanó móni:
Köszönöm az interjút! Munkádhoz sok sikert, kitartást kívánok!  


Limara:
Köszönöm szépen!



Remélem velem együtt Te is kedvet kaptál egy kis hétvégi fánksütéshez Limara kínálatából:)

Marcsi blogját a "Limara Pékségét" itt nézheted meg!:)


Azóta készült még egy interjú készült Limarával, címe: A friss kenyér illata... itt olvashatod!

És még egy, amit itt olvashatsz!





6 megjegyzés:

Gabriella írta...

Köszi Móni az interjút Marcsival, nagyon szeretjük, amit csinál, én is rendszeresen sütök az Ő receptjei közül!

Tanó Móni írta...

Gabriella, Örülök, hogy tetszett, én is kedvelem Limarát:)

Limara írta...

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!

Tanó Móni írta...

Limara, én köszönöm a lehetőséget!:)

Foodafok írta...

Bármelyik újság megirigyelhetné ezt a riportot. Köszönet a riporternek és az interjú alanynak. László

Tanó Móni írta...

Foodafok-László! Köszönöm, örülök, hogy tetszett a riport. Kedves volt Limara, hogy elvállalta. Azóta még egy interjú készült és tervezzük a folytatást:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...