2011. február 23., szerda

a folytatás.. Fertőző életérzés. Interjú madame Provence-val


2. rész.
Hungarian Provence

tanó móni:
A francia vidéki stílus a kedvenc, az étkezéssel is így vagy? Mit szeretsz a legjobban?

madame Provence:
Baguette, croissant, cremeé brule. De inkább az olasz ételek jönnek be jobban és a pasta pasta, pasta. Ritkán főzök az idő hiánya végett, de van, hogy elkap a hév és akkor nekiállok. Amúgy szerencsés vagyok mert a párom is tud főzni. Imád kísérletezni az ételekkel.



tanó móni:
Olvashatjuk, hogy házatok is a francia vidéki stílusban készült. Együtt dolgoztatok pároddal a lakberendezésben?

madame Provence:
A házat mi terveztük, a tervező csak megrajzolta. Próbáltuk tudatosan tervezni. A belső kialakítás, festés stb... már teljesen a mi munkánk volt. Még mindig vannak olyan részek a házban ami nem végleges, és mi fogunk nekiállni elkészíteni. Van abban valami jóleső érzés mikor nem a kész házba teszed bele magad. A nappali és a konyha egyterű, fafödémes. Van egy kis kályhánk a nappaliban, mögötte kőfal. A többi helyiség folyosóról nyílik. Sok antik és régi tárgy díszeleg a házban. Városhoz közeli falun élünk, ahol nyugalom és csend honol. A házhoz nagy telek tartozik füves területtel tujákkal, fákkal. a lakberhez az ötleteket én találtam külföldi lapokban és az interneten. Az építkezés megpróbáltatásairól cikket is írtam anno.



tanó móni:
Melyik a kedvenc helyiséged, hol töltesz a legtöbb időt?

madame Provence:
Nappali-konyha. Imádom a nappali nagy terét. A konyhában az egyedi fa bútort és a kredencet, melyet mi antikoltunk és újítottunk fel.

tanó móni:
Melyik az a tárgy amitől nem tudnál megválni?

madame Provence:
Ne kérdezz ilyen nehezet.-) Gyűjtöm az antik tárgyakat. Mindig kinézek valamit és addig megyek , míg meg nem szerzem. Így mindegyik tárgynak története van. Amit sikerült már beszerezni és régi álom volt pl.: hajóláda, írógép, bőrönd. Egy pár dolog a listámról ami várat még magára: óriás régi falitérkép, próbababa.



tanó móni:
Végezetül; ha lehetne egy kívánságod, ami biztosan beteljesülne, mi lenne az?

madame Provence:
Egy Provencei házikó ahonnan blogolhatok. De nem vagyok ennyire nagyravágyó, így egyenlőre megelégszem azzal, hogy itthon írok Provence-ról. -)

tanó móni:
Köszönöm az interjút! Nagyon örülök, hogy jobban megismerhettünk. Így ezután még személyesebben olvashatjuk írásaidat.-) Munkádhoz továbbra is sok sikert kívánok!

madame Provenece:
Én köszönöm, Veled Móni mindenképpen találkozunk, hisz megbeszéltük, hogy megiszunk egy kávét valamikor. Köszönöm, hogy olvastok. Én is kívánok sok-sok sikert Neked és az olvasóknak is.


A képek Krisztina tulajdona, csak az ő beleegyezésével használhatóak fel!

Krisztina blogját a Hungarian Provence-t itt olvashatod!


Az interjú 1. részét itt találod:-)




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...