2011. február 22., kedd

Fertőző életérzés. Interjú madame Provence-al


1. rész.

Hungarian Provence


Krisztinát, és a "Hungarian Provence" blogot pár hónappal ezelőtt ismertem meg. Blogja olyan, mintha egy jól sikerült magazint tartanék a kezemben. Mindig érdekes, sokszínű, újdonságokkal teli. Épp az egyik színvonalas interjút olvastam, mikor felvillant bennem; Vajon Ővele készített interjút már valaki?? Vettem a bátorságot és feltettem Krisztinának a kérdést: Volna-e kedve interjú alanyom lenni. A válasz: "Naná, hogy igen.." Ennek örömére olvashatjuk a most következő sorokat.




Valahonnan, nagyon az elejéről...

tanó móni:
Azt már tudjuk, hogy Provence-ben töltöttétek mézesheteiteket. Még bejegyzést is olvashattunk a helyszínről. De vajon mi volt előtte? Hogy esett a választás pont Provence-ra? Hogy találtatok egymásra? Mert, ha mindez nem történt volna, most nem olvashatnánk a Hungarian Provence-t sem. Hogy is volt?

madame Provence:
Több mint tíz éve az életemet (is) az internet határozza meg. Tudod miért? A páromat az interneten ismertem meg. A munkámhoz és a bloghoz pedig szintén szükséges a világháló.
Szóval visszatérve, sok nászút helyszín volt a listán, aztán egyik nap valahogy belebotlottam Provence-ba. Ő talált meg engem. Akkor még nem tudtam, hogy az a hely és élet stílus ennyire hatással lesz az én életemre is. Az ott eltöltött kevés idő csodálatos volt. Autót béreltünk és bejártuk a legfőbb helyeket. Azóta is minden évben visszavágyunk. Félő, ha újból kimennénk, már vissza sem jönnénk (persze ez álom, de soha ne mond, hogy soha).




tanó móni:
Mi késztetett rá, hogy blogot írj? Mi történt 2009-ben azon a júliusi napon 17-én?

madame Provence:
Mindig aktív ember voltam, és vagyok is. Imádok tervezni, szervezni. Szeretem szórakoztatni az embereket. Régebben volt egy másik sikeres weblapom teljesen más témában. Úgy néz ki, érzékem van hozzá. A blogom előtt csak pár gasztroblogot ismertem, ill. olvastam. Akkoriban még kevesebb lakber. témájú blog volt. Július 17-én a szülinapomon nekiültem és regisztráltam a Hungarian Provence blogot. Miért? Gondoltam másoknak is tetszeni fog a country illetve rusztikus lakber stílus.

tanó móni:
Kedves párod mit szólt az ötletedhez?

madame Provence:
Eleinte nem vette komolyan. De ez nem elítélendő. Hisz ki tudta mi lesz belőle. Most másfél év után már nagyon, de nagyon büszke rám.

tanó móni:
Írod, hogy hobbyként csinálod. Ez, még mindig így van, vagy társul egyfajta kötelesség tudat is a hobby mellé a sok-sok rendszeres olvasód miatt?

madame Provence:
A lényeg egy a blogolás terén, a rendszeresség. Mindezt naponta! Ez az én véleményem. Én magamból indulok ki. Ha egy weblapot vagy blogot a kedvencek közé teszek, azt gyakran látogatom. Általában azért, mert naponta vagy sűrűn frissül. Én, ha nem tudok naponta írni, akkor lelkiismeret furdalásom van. Az életemben és a blognál is fontos a rendszeresség és az újdonság. Érzem, hogy felelős vagyok az Olvasóimért. Ezt Ők meg is hálálják. Annyi, de annyi szeretetet kapok tőlük, hogy el sem hiszed. Nagyon jó érzés. Pláne amióta a facebookon is fent van a blog. Most lesz egy éve áprilisban, hogy oda is regisztráltam. Egyre népszerűbb. Vannak lelkes és állandó rajongók. Sokak szerint függőséget is okoz a blog olvasása.-)




tanó móni:
Megváltoztatta életedet a bloggerkedés?

madame Provence:
Igen. Van az eredeti munkám és van a blogos élet. Változott az életem sokat. Napi kb. 3 órát szánok a blogra (Persze van amikor többet.) Sok idő elmegy a kutatásokkal, fordításokkal, saját irományokkal, képek feltöltésével. A blog és a Facebook által sok új embert és barátot ismertem meg. Továbbá új lehetőségeket is.

tanó móni:
Tudatosan építgeted blogodat, mindig tudod, mi lesz pár hónap múlva?

madame Provence:
Amit előre látok, az mindig egy vagy két hónap. Téma ötlet, interjú alany stb ... ötletekben nincs hiány. Az a jó, hogy az oldal teljesen interaktív. Akár az olvasó is írhat, szerkeszthet. Továbbá sok tervem van, és megkeresések is jönnek, szóval nem panaszkodom.

tanó móni:
Interjú alanyaiddal személyesen is találkozol?

madame Provence:
Sajnos nem mindig. Kár, hogy egy nap csak 24 órából áll. Nem férne bele az időmbe. Ezért jó a világháló és a fejlett technika.




tanó móni:
Elárulsz egy kulissza titkot? Hogy ismerkedtél meg Julie-val?

madame Provence:
Szerinted erre mi lesz a válasz. Internet. A blogja kapcsán ismerkedtünk meg. Már elsőre kedves volt számomra. Ő az év nagy részében Provence-ban él. Népszerű újságíró és blogoló. Jó barátok lettünk.

tanó móni:
Így visszagondolva, melyik volt a legkedvesebb riportod?

madame Provence:
Jó kérdés. Mindegyik kedves a szívemnek. De tényleg. Kíváncsi természet vagyok. Az interjúkkal ezt a tulajdonságomat nagyjából ki is elégítem.-)

tanó móni:
Ha van szabadidőd, mivel töltöd legszívesebben?

madame Provence:
Családdal, barátokkal töltöm illetve pihenek. Szeretek a párommal filmeket nézni, na ez is lehetne egy másik "szakterületem". Minden új filmet megnézünk, néha még többet is. -)
Szeretek színházba járni, de ha színház, akkor csakis édesanyámmal. Ha hosszabb távú a pihenés, akkor utazással telik olykor-olykor.

tanó móni:
Szép példa, hogy Fürgét és Mamit a menhelyről fogadtátok örökbe. Hogy vannak a kutyusok?

madame Provence:
Most picit bekönnyezett a szemem. Még erre is figyelsz Móni.-) Aranyos vagy. Jól vannak köszönöm szépen. Nagy kópék. Külön egyéniség mindegyik. Sajnos mindegyiket bántalmazták anno, de mi próbáljuk az életüket jobbá tenni. Mami az idősebb. Imád enni, egész nap enne, még egy papírzsepit is megevett egyszer. De tavaly sikerült leadnia 4 kg-t. Az egy kutyánál nagy szó ám!-) Mamiról kiderült az évek során, hogy fél a pasiktól, ezért megugatja őket és sokszor elkap pár gatyaszárat. De nem harap. Ja, és hisztis is. Fürgi a legjátékosabb kutyus a világon. Imád fadarabot lopni ( a tüzifás rakatból) és azt megrágcsálni. Utálja a macskákat, viszont ő állandóan dörgölőzik, mint egy macska. Órákig lehet simogatni, meg nem unja.




A felhasznált képek Krisztina tulajdona, csak az ő beleegyezésével használhatóak fel!

Vége az 1. résznek.
Az interjú holnap folytatódik, melyben Krisztinát otthonukról kérdeztem-)


A folytatást itt találod:-)


9 megjegyzés:

Heni írta...

Nagyon jó ötlet volt ez az interjú, köszönet érte!

Bernadett írta...

Végre valaki az én Barátosnémat is kérdőre vonta:)

Gabriella írta...

Gratulálok Nektek az interjúhoz! Szép napot Nektek, Mindkettőtök rendszeres olvasója, Gabi
Várjuk a folytatást!

Tanó Móni írta...

Örülök, Heni, hogy tetszett:-)
Bernadett, Neked is köszi:-)

marta írta...

Kiváncsi vagyok az otthonodra is!Szerintem nem kell elutazni Provenceba...véglegesen ...hogy azt a FEELINGET érezzed !Itthon is megvan...Nyár,levendulák,virágok,jó kis borocska,finom kinnti sütések-főzések...Balaton..stb...stb..Fűszálak a szélben....kertészkedés...séták....talán kicsit az a sok KŐ hiányzik....nomeg a francia beszéd...

Nagypapuska1 írta...

Köszönet egy ""Belső Világ /Virág//""kibontakozásáért!! A BELSŐ érzés szabja , és határozza meg életünket! Kedves tanó móni nagyszerü gondolatod született!! Ország-világ híressége és ismerőse adott Néked interjút! Legnagyobb elismerés e Blog írójának. Csak bátran tovább e sikerek útján! Köszönettel!/egy olvasó///

Nagypapuska1 írta...

köszönettel!!

Tanó Móni írta...

Örülök, Marta, hogy kíváncsi vagy a folytatásra is:-)
Nagypapuska1, köszönöm az elismerő és buzdító szavakat:-)

Tanó Móni írta...

Neked is köszi, Gabriella:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...