2011. október 31., hétfő

Vászonképek és mások.. Interjú / Játék

Vászonképek. Olyanok mint a festmények, szépek, nagyon. Hogy hol találtam rájuk? A vászonképek .hu webáruházban. És ki az, aki fejéből kipattant az ötlet, és meg is valósította?.. Keresi Ferenc, vele beszélgetek ma.


Nagyon örülök Ferenc, hogy elfogadtad felkérésemet. Hogy is volt ez a dolog? Mi volt az indíték, az inspiráció, a vászonképekhez? Hogyhogy pont ebben a témában kezdted?
Először is köszönöm a lehetőséget az interjúhoz és köszöntök minden érdeklődőt. Ha pontosítani szeretnék, akkor valójában nem a vászonképek voltak az elsők amivel foglalkozunk, de mindenképpen az első, ami a legközelebb áll hozzám. Mint amatőr alkotó én is készítek képeket, grafikákat, rézkarcokat, s bár nem ezekből élek, a művészet és az alkotás mindig fontos volt az életemben. Ma inkább csak gyűjtöm a grafikákat és pl. a Facebookon a Magyar Exlibris oldalon népszerűsítem a műfajt és itt elsősorban az ex librisekre gondolok.
Régebben több képemet eladtam, elajándékoztam ami nagy öröm egy alkotónak, de valahol mindig sajnáltam azt, hogy  nem láthatom többé az alkotásaimat. A mai modern sokszorosítási technológiának köszönhetően nem csak papír nyomatokat, de festővászonra is készíthetünk reprodukciókat. Mióta a digitális nyomtatás elterjedt és ilyen mértékű fejlődésnek indult, lehetőség van jó minőségben és kedvező árban akár 1 darab fotó, festmény, vagy bármilyen kép előállítására. Ezt a technikai hátteret ötvöztem az elképzeléseimmel és így kezdődött el a vászonképek forgalmazása.
Milyen képeket, termékeket találunk még a festményeken kívül a Webáruházban?

A nagyszámú vászonképek mellett posztereket és falimatricákat forgalmazunk webáruházunkban. Az ismert márkák mellett, melyek több webáruházban is kapható, terveztünk egy saját poszter kollekciót, melyet KERMA poszter néven találnak meg az érdeklődők. A KERMA poszterek 2 méretben kaphatóak. Ez a két méret szerintünk a legkeresettebb és legideálisabb a sokféle kapható méretek között. A 3 minőségben nyomtatott és sok stílust felölelő kollekció viszonteladói partnereink felé is egyre népszerűbb.


Ahogy mondtad, ötletes falmatricákat látunk Nálad, akár gyerekszobába, akár figurális vagy absztrakt képeket keresünk. Manapság nagy divatja  van ennek a dekorálási módnak. Neked is ez a tapasztalatod?


Igen a falimatricák még mindig nagyon népszerűek. A legtöbb minta a gyerekszobák dekorálására készül, de a nappalit, ebédlőt, vagy akár az irodát dekorálók is találnak számukra megfelelőt. A matricák népszerűségét a hatásos design mellett a gyors és tiszta kivitelezés csak fokozza. Az interneten a külföldi oldalakon rengeteg különleges falimatricát találunk pl. extra nagy méretekben , vagy extrém mintákban és színekben. Nálunk azért ennyire nem “bevállalósak” az emberek, ezért forgalmazói szemmel nézve ezeket az oldalakat mi is csak nézelődőként látogatjuk.

 Faliképeket rendelhetünk egyedi igény szerint is, pl. saját fotóval?
Ez az egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk. Nagyon sokan szeretnének valami egyedit, személyre szólót ajándékozni, vagy akár saját magukat meglepni . Erre mindenkinek lehetősége van,csak el kell küldeni nekünk a saját fotót, rajzot, képet a kívánt méret és anyag megjelölésével. A legnépszerűbb a vászonra nyomtatott és vakrámázott kivitel, de poszterre, vagy akár öntapadós fóliára is elkészítjük az adott képet. Rengeteg témában készítettünk már nyomatokat. Népszerűek a gyermekeket ábrázoló képek, esküvők, nyaralások képei, de sok portrét, vagy egyedi művészi fotóról készült nyomatot készítettünk. Ingyenes szolgáltatásunk a beküldött fotók festménnyé átalakítása! Különböző festő programok segítségével végezzük az átalakításokat. Minden esetben több variációt készítünk és a megrendelőnek legjobban tetsző változatról készül majd a végső nyomat.
A falikép webáruházon kívül, még két weboldalat üzemeltetsz. Melyek ezek?
Ez is a lakberendezéshez, belsőépítészethez kapcsolódik. Mind a két oldal fő profilja az épületdíszítés, épületdíszítő elemek, stukkók, díszlécek, álmennyezetek gyártása és forgalmazása.
De elárulok egy titkot, mi szerint hamarosan indul egy újabb webáruházunk, ahol széles választékban modern, klasszikus és shaggy szőnyegek, padlószőnyegek lesznek kaphatóak. 
A másik terület amivel foglalkozol, a belső terek díszítése. Stukkókkal, díszlécekkel, 3D falpanelekkel, álmennyezetekkel találkozunk másik Webáruházadban. Ezekkel a termékekkel tényleg egyedivé tehetjük otthonunkat a stílusunknak megfelelően. Kiknek ajánlod ezeket a megoldásokat? Mik a legkedveltebb termékeid?


Beltéri és kültéri stukkók gyártójaként szinte nincs olyan kérés, elképzelés amit ne tudnánk megvalósítani. Minden ami stukkó! Ez az egyik webáruházunk szlogenje. A rengeteg standard díszléc, rozetta, díszítőelem és álmennyezet mellett bármilyen egyedi elképzelést megvalósítunk megrendelőink kérésére. Termékeink és szolgáltatásaink nagyon népszerűek a lakberendezők, kivitelezők körében. Legkedveltebb termékeink a közel 60 féle polisztirol álmennyezet, a beltéri holkerlécek, de kültéri díszlécekből is szépen fogy. A webáruházban vásárló kedves ügyfeleinknek akciókkal, kedvezményekkel szoktunk kedveskedni.Nagyon népszerű az Ingyenes szállítás akció, ilyenkor érezhetően több a beérkezett megrendelés. A stukkók mellett új termékünk a még Európában is újdonságnak számító 3D falpanelek. Ezekkel a dekorítív elemekkel látványos falakat, tereket alkothatunk. Jelenleg két európai gyártónak a termékeit importáljuk. Az egyik egy könnyű fajsúlyú környezetbarát falpanel, a másik egy üvegszálerősítésű gipsz termék. Mind a kettő egyre népszerűbb. Jelenleg az országos viszonteladói hálózat kiépítésén dolgozunk. Úgy gondolom, hogy a következő évek legnépszerűbb falburkolata lesz, mert nem igazán volt még ennyire mozgalmas, széles körben használható falburkolat.A legújabb oldaladon mindezek mellett egy nagyon érdekes termékcsoporttal ismerkedhetünk meg.  Életnagyságú figurákat készítesz. Rendelhető Chaplin, Stan és Pan, Marilyn Morroe, télapó és festhető tehén, hogy csak egy párat említsek. Ezeket a figurákat itt készítitek Magyarországon?   Hogy képzeljem el egy ilyen hatalmas figura elkészítését?


Ez a termékcsoport valóban a legérdekesebb és legegyedibb termékeket tartalmazza. Vannak standard, kész figurák melyek nem a mi gyártásunkban készülnek. Ezek például az általad is felsorolt Chaplin, Marilyn Monroe, télapó  stb., de ide tartozik a vendéglátóiparba, éttermek elé szánt pincér, fagylalt, pék figurák vagy nagyon sok állat, ember figura és dekoráció.
A kész termékek mellett egyedi megrendelésekre készítünk bármilyen figurát, szobrot, tárgyat, dekorációt kültérre és beltérre egyaránt. Készítettünk már óriás méretben hamburgert, delfint, buddhát, malacot, lovat, gyíkot, fagylaltot, de természetesen kicsinyítve is kérnek különböző dolgokat. Legutóbb egy budapesti partnerünk egy 1:2 méretre kicsinyített Opel Corsát kért. Az egyedi gyártás mellett kis és nagyszériában is van lehetőség az adott termékeket legyártani. Sokan nem tudják, de ezek az egyedi dolgok egyben nagyon jó reklámhordozók is. Cégeknek kiállításokra, termékbemutatókra nagyon lehetőség.

 
A figurák elkészítése először egy személyes, vagy legtöbb esetben e-mailes, telefonos konzultációval kezdődik,felmérve a megrendelő igényeit, elképzeléseit. Ezek után elkészítjük a termék (tárgy, szobor) 3D látványtervét, vagy kicsinyített mását és ha ezek és az ár alapján megfelel minden ,kezdődhet a gyártás. Ez valójában egyfajta szobrász munka, melyet kollégáim végeznek. Egy hungarocell tömb nagyolása, faragása, csiszolása, üvegszálas műgyanta bevonatképzése és a felület festése után készül el a “mű”.

Kik a megrendelők?
Lakossági megrendelőink mellett nagyon sok szobafestő, kivitelező a partnerünk, illetve egyre több lakberendezővel és belsőépítésszel dolgozunk folyamatosan.
A saját gyártású és import termékeink esetén pedig viszonteladóink a partnerek, akik között festéküzletek, webáruházak, tervezőirodák és lakberendezők szintén megtalálhatóak. Nekünk minden megrendelőnk egyformán fontos, attól függetlenül, hogy díszléceink a párizsi Magyar Nagykövetséget, vagy esetleg egy lakótelepi lakás nappaliját díszíti.


Egy blogot is elkezdél írni. Itt értesülhetünk az újdonságokról. Milyen témákkal találkozhatunk még a blogban?
Az újdonságok mellett vásárlási, kivitelezési tanácsokkal, technikai és termék leírásokkal, bemutatókkal szeretnénk informálni az érdeklődőket, illetve riportokban mutatnánk be szobafestő vállalkozókat, ragasztó gyártó céget, alapanyag gyártókat, de természetesen képekkel színesítve a nagyvilág stukkó újdonságait, híreit se hagynánk ki. Eddigi megjelent cikkeink a mennyezeti rozettákról, a gótikából ismert vízköpőkről és az egyedi stukkó rendelés lehetőségeiről szólnak.


Köszönöm az interjút! További sikeres működést kívánok mindhárom webáruházban!


Keresi Ferenc tevékenységeit megtalálod a Webáruházaiban:


Ferenc nagyon kedvesen egy
20 000,- Ft értékű ajándékutalványt ajánlott fel a nyertesnek.
Az ajándékutalványt a két webáruházban a megadott termékekre válthatod be

A Vászonképek Webáruházban , itt!

és a Stukkó3 Webáruházban vásárolhatod le itt!


Az alábbiak közül választhatsz:

Vászonkép

Egyedi fotó, vagy képről készült Vászonkép

Díszléc

Álmennyezet


Hogy megnyerd ezt a nagylelkű felajánlást, tedd a következőket:

Légy a Vászonképek rajongója, likeold az oldalt itt!

Légy az A vidéki otthon rajongója, likeold az oldalt itt!

Oszd meg a Hírt!
Itt a bejegyzés végén, jelezd, hogy játszani szeretnél a facebookos Neved megadásával! Írd le azt is melyik képet, vagy mit választanál az ajánékutalványból?


A Játék november 6. vasárnap este 6 óráig tart!

Jó játékot!28 megjegyzés:

Anka írta...

fotót vásznon lenne a választásom, varga Anett voltam :D

leony írta...

Szeretnék játszani én is!!
Ha lennék olyan szerencsés, és megnyerném az ajándékutalványt, akkor természet vagy növény kategóriában választanék vászonképet. Nagyon tetszik például az 1524, 273, 212, 1565 és a 11, 108, 109.... :)
Üdv:
Rabi Ildikó

Renáta írta...

Szia! Szeretnék játszani, mert már régóta vágyom stukkóra a hálóba. Blaumann Renáta

Gybogi írta...

én is szeretnék játszani! Sebestyén Rózsa néven vagyok a facebookon. és anyám annyi minden tetszik, hogy le se tudom mind írni. de valszin gyerekszoba dekor lenne...ha sikerülne nyernék...

Névtelen írta...

Saját fotó vásznon, bár nehéz választani. Köszi a lehetőséget. Szép napot! :) Avigdor Gabriella

kornel2222 írta...

Vászonképet választanék a természet kategóriából, azt hiszem...
Köszi a lehetőséget!
FB-n: Kornél Főző

AlMa írta...

Egy szép színes vászon tájképet választanék.
Albert Mariann

Era85 írta...

Bánné Szikszai Erika vagyok, és vászonképet szeretnék, amit a gyerekszoba falára szeretnék feltenni. Köszönöm a lehetőséget!

abranyka írta...

Én is jelentkezem a játékra. Ha nyerek, vászonképet szeretnék.
Varga Rita

HuJani írta...

Saját fotós vászon képet szeretnék. Hugyecz János

Aned írta...

A művészi vászon fotók közül választanék, vagy egy virágos vászon fotót, "sajnos" túl nagy a választék:)
Pintérné Ágoston Anna

Unknown írta...

Sziasztok! Saját fotóból készült vászonképet választanék:) Fodros Kriszta

Névtelen írta...

szeretnék játszani, és vászonképet kérnék, ha nyerek:)
Ildiko Lippai

Cashmere írta...

Fotó vászonra amit nagyon szeretnék! Tóth Andrea

Vámossy Brigitta írta...

Szia!
Szeretnék játszani. Audrey Hepborn fotójával nyomott vászonképnek nagyon örülnék.
A játékot megosztottam.
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=302866186390631&id=100001437813316
Köszönöm a lehetőséget!
Üdv:
Brigitta

DzsiDzsi írta...

Szeretnék játszani! Megosztottan a játékot!

FB-s nevem: Gabriella Gősi

Vászonképek közül választanék, és házszámot is!

Üdv, Gabi

tundi9 írta...

Szeretnék játszani és a vászonképet választanám:)
Üdv: Izsó Tünde

Gabriella írta...

szia Móni, ha nyernék, egyedi képről készült vászonfotót választanék. Köszönöm a játéklehetőséget, szép napot kívánok Neked, Bali Gabi

dobkowski írta...

A vászonképet választanám, Dobkowski Letícia voltam :)

irenka51 írta...

Saját fotóból készült vászonképet választanék :)

Üdv: Zsigri Irén

oszirobit írta...

Vászonképet kérnék, mégpedig az unokáimról!

Izsó Tibor

Névtelen írta...

Szeretnék játszani, és őt választanám:
http://www.vaszon-kepek.hu/?mod=termeklap&id=25224
Bányai Noémi

Zsuzsi & Zsolti írta...

sziasztok! én is jelentkeznék a játékra és amennyiben lehetőség nyílna rá, egyedi képről készített vászonfotó mellett döntenék.
Nevem Nagy Zsuzsa. Üdv és szép estét!

Csilla19 írta...

Badenczki Csilla vagyok, és szeretnék résztvenni a játékon...Ha nyernék,akkor vászonképet szeretnék...

Névtelen írta...

Szeretnék játszani! FB-on Stella Varga vagyok

antalmarti írta...

Saját fotóból készült vászonkép az álom :) Antal Márti facebook.com/amazsia

Timi írta...

Én is szeretnék játszani.:) Nagyon szép minden termék. A gyerekszobába választanék falimatricát, vagy egy szép természetképes vászonfotót.:)
Ticzné Glázer Tímea

agnessa írta...

Vászonképet választanék én is. Hasszánné Szondi Ágnes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...