2016. október 12., szerda

A falfesték ami mindent kibír, nem csak Gyerekszobába..


A minap találtam rá egy csuda klassz falfestékre.
Gondoltam megosztom veletek, nagyon hasznos lehet
az épp falfestéshez készülődőknek.


Nemrég jelent meg az Dulux EasyCare  beltéri falfesték. Gyerekszobákba, de igazából a lakás összes helyiségébe kifejezetten ajánlom.
Ugye sokszor előfordul az otthonunkban, hogy piszok kerül a falra. Nálunk a kutyus ki-be közlekedése okoz ilyen problémát. De a gyerkőcök is szeretnek a falra rajzolni és előfordult már, hogy a konyhafalra fröccsent a kávé vagy az épp nem szeretem kategóriájú étel landolt a falon a kicsi gyermek jóvoltából, véletlenül:)
Szóval sok minden történhet és nagy probléma, ha a fal foltos lesz. Kezdhetjük a festés javítást, ami nem is olyan egyszerű, mert hát tuti, hogy abból a színből nem raktunk félre a festéskor. Ha pedig van belőle; lehetséges, hogy a falon már fakult az árnyalat és nem lesz ugyanolyan.
Ezért a legjobb, ha már az első festéskor olyan festéket használunk ami víztaszító hatású.

Erre találtam most megoldást, ebben az édes videóban teljes mértékben látszik:Az Dulux EasyCare  falfesték egy olyan bevonattal készült ami nem engedi beszívódni a folyadékot a falfestékbe, ezáltal nem lesz foltos a fal, egy enyhén mosószeres szivaccsal könnyel lemosható. a szennyeződés. 10x ellenálóbb a dörzsöléssel szemben, mint a hagyományos falfestékek.
Ezekre az anyagokra próbálták már nagy sikerrel:
       Narancslé
       Kóla
       Szójaszósz-koncentrátum
       Cékla
       Kréta
       Színes ceruza
       Csokoládé
       Rúzs


Nekem szembetűnő, hogy általában a víztaszító festékek fényes felületűek, ugye ez nem túl esztétikus a lakásban. Ezzel szemben az Dulux EasyCare  falfesték matt és többszöri dörzsölésre is jól tartja színét.

Ami még fontos lehet: 1 l festék egy rétegben kb. 16 m2-re elegendő. Mérsékelten csöpög, így könnyebb vele dolgozni. 2 rétegben felvíve a falra tökéletes fedést biztosít és lélegezni hagyja a falat a lég- és páraáteresztő felület. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a száradás után 28 nappal éri el a falfesték a víztaszító hatását.

Végezetül pár tippet írok még a használatáról:
  • legyen otthon legalább +10 és max 28 fok és nem árt ha napfénynél festünk, hogy az árnyékok ne befolyásolhassák a festendő felületet.
  • Szükséges eszközök: 10-18mm es Dulux festőhenger vagy szintetikus szálú ecset, takarófólia és maszkoló szalag mindenképp szükséges, hogy tisztán és hatékonyan tudjunk dolgozni.
  • Érdemes a falat a festés előtt megtisztítani mindenféle szennyeződésektől, zsiradékoktól és korábbi festékrétegektől.
  • Korrigáljuk a falfelületet, dörzspapírral pl. simává tudjuk tenni az egyenetlen falfelületeket, a repedéseket pedig gletteljük.
  • Ne felejtsük el az alapozást. Ha alapozót használunk, úgy a falfelület egyenletes lesz és a festéket nem engedi beszívódni a falba. Ezáltal a drága festékek is gazdaságosabban használhatóak.
  • A festéket alaposan keverjük fel a használat előtt de sose hígítsuk! Ha nem mi készítjük a festést, akkor ezt a festőnek is mondjuk el.
  • Érdemes próbafestést végezni, mert így látjuk, hogy nagyobb felületen a kiválasztott színünk hogy fest.
  • Még egy utolsó tanács: Mindig fentről kezdjük a festést, lefelé haladva. Egy keskeny ecsettel fessük végig az éleket, majd haladjunk tovább. A festéket 2 rétegben vigyük fel a falra. A rétegek festése között viszont kell tartani 2-4 órás szünetet. Ha egy egész lakást festünk pont mire a végére érünk, jöhet a következő réteg.
Egy aranyos Gyerekszoba ötletet mutatok még,
de további könnyen elkészíthető ötleteket itt találtok.

Mindenkinek jó festést kívánok!


forrás

Ha tetszett a bejegyzés, esetleg szeretnél még képeket nézegetni a vidéki lakberendezési stílusról, csatlakozz az "A vidéki otthon" csapatához a facebookon! Ezt itt teheted

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...