2012. augusztus 19., vasárnap

Ahol a shabby nem sikk..



Egy dunántúli kis faluban járunk vidéken, de lehetnénk más helyen is. Igen a házat lakják. Hagyományos elrendezés az udvarban. Elöl a tornácos ház, hátul a melléképületek, terménytárolók és az állatok helye. Nézzük..




A kerítésnél..


Rózsák..


Fafaragás a tető alatt..



Tornác..


Az udvarban..


Ajtó..



Régen fehér volt..




A néhai disznóól..


Pajtaajtó..


Kék lábas..


Melléképület..


Faragott díszek a pajtaajtón..


Fenyőfák az udvarban..


Az udvarban..


Vajon mikor készülhetett ez a kerítés?





Ha tetszett a bejegyzés, esetleg szeretnél még képeket nézegetni a vidéki lakberendezési stílusról, csatlakozz az "A vidéki otthon" csapatához a facebookon! Ezt itt teheted

3 megjegyzés:

noraletta írta...

Fénykorában valószínű szebb napokat látott ez a porta, amit a faragott díszítések bizonyítanak.Gondolom idős emberek lakják, a gyerekek a városba költöztek, ahol munkát is találnak.Az öregeknek erejük sincs, hogy rendben tartsák a környezetüket.Ezek a fotók annyira jellemzőek a magyar kisfalvakra. Én falun nőttem fel, gyakran hazajárok és több, mint 30 éve dolgozom egy hatszáz lelkes településen, szinte helyinek számítok.Néhány éve mi is megvettünk ott egy parasztházat, sok éve két kis öreg lakta. Gyönyörű, módos porta volt, helyi védelem alatt is áll, mégis pótkocsiszám hordtuk ki a szemetet, a rengeteg ócska, hasznavehetetlen tárgyat. Szomorú látvány.

ANDA írta...

Örülök, hogy egy kis magyar porta is bekerült a repertoárba ! Remélem a későbbiekben is sikerül hasonló képekre lelned! Remélem azt is, hogy létezik még hagyomány őrző, de nem ennyire elhanyagolt ház kis hazánkban. Köszönöm, hogy megosztottad velünk a képeket.

Holdgyöngy írta...

Elől spaletta, hátul műanyagredőny, haladtak a korral. Régen nagyon szép lehetett. Minden ilyen megmentett ház csoda!Értsd: felújítják, lakják stb. Ha hétvégi háznak, de akkor is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...