2011. március 4., péntek

Friss kenyér illata.. Beszélgetés Limarával, csajos klubról és sok másról..




Limara

Limara és péksége itt nálunk pár hete mutatkozott be. Sokan már régóta ismertük. A mini interjú sikerén felbuzdulva Limarát újra vendégül hívtam. A jó hírem, hogy ezentúl rendszeres vendégünk lesz itt az
 "A vidéki otthon"-ban.

Február hónapban is nagyon változatos ételekkel találkozhattunk Nálad a Pékségben.

Gyors csokoikrém avokádóból

pl. avokádóból csokikrém, almaművészet, különleges saláta és persze a kenyerek sem maradhattak el.


Express nagyon magvas kenyér

A blogban bemutatandó finomságaidat előre megtervezed, pl. egy hétre? Vagy mindig az épp akkor sütök főzök aktuális  finomság kerül fel a blogra?

A tervezés sajnos nekem nem megy. Pedig mennyivel könnyebb lenne menüt írni előre egy hétre, tisztelem is a rendes háziasszonyokat, akik megteszik.  Az igazság azonban az, hogy reggel még céltalanul bolyongok a boltban, vagy piacon, várom a szikrát, hogy kipattanjon egy-egy alapanyag láttán.




Levendulás narancsos koszorú


Olvastam, hogy a Csajos klubra levendulás-narancsos koszorút készítettél. Biztos nagy sikere volt!

Igen, azt mondták a csajok, hogy finom volt, de ők elfogultak és nagyon kedvesek velem. :) Egyébként ezekre az összejövetelekre nem csak én sütök, igazi terülj-terülj asztalkám van.

Mondanál pár szót a Csajos klubról. Hogy jött az ötlet a létrehozásához, kikkel alapítottátok?

A barátnőmmel, Timivel egy héten többször is együtt szoktunk kávézni. Egyszer pont egy kisfilm ment a tv-ben, ami, ha jól emlékszem egy angol kisváros életét mutatta be. Nagyon jól működött ott egy női klub, rengeteg programot szerveztek a városkájuknak, gasztronómiai rendezvényeket, sütemény sütő versenyeket, legszebb zöldségek versenyét, stb... Nagyon tetszett nekünk és elkezdtünk ötletelni, hogy valami hasonlót kellene szerveznünk. Nyugdíjas klubok ugyan működnek a városban, de olyan hely, ahol a mi korosztályunk is tudna barátkozni, kikapcsolódni nincsen. Végül meghirdettem a blogon. Fantasztikus emberekkel jöttünk össze, vannak akik pl. Szegedről járnak át csak a klub kedvéért.

Mióta tartjátok, milyen gyakran és mi zajlik egy-egy ilyen alkalommal?

Másfél éve létezünk. Havonta egyszer jövünk össze mindannyian, de sűrűn előfordul, hogy páran, akik ráérünk, alkalom szerűen is leülünk egy-egy kávé erejéig, keressük egymás társaságát.


Lehet még csatlakozni a klubhoz?

Tulajdonképpen lehet, nem zárt a klub, bár a helyet lassan kinőjük.

Péksuli Limarával

Péksuli Limarával. Ez a címe a tanfolyamodnak. A mostani péksuliban a kovászokról írtál, sokak nagy örömére. Mi a célod a tanfolyammal?  
  

A Péksuli célja, hogy egy-egy fontos alapanyagot, technikát, trükköt, hibát körüljárjon, kivesézzen. Itt nincsenek és nem is lesznek receptek.

Tervezel esetleg élőben is tanfolyamot?

Ez szinte naponta előkerül mostanában. Igen, jó lenne élőben is bemutatni, lenne rá igény. A saját városomban is megállítanak az utcán, hogy szóljak, ha lesz ilyen és rengeteg levelet is kaptok az ország minden pontjáról.  Egyelőre nem találtam olyan helyet, ahol megvalósítható lenne.

Végezetül azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy az utóbbi időben, mi volt a legkedvesebb recepted amit elkészítettél, esetleg fűződik egy kis történet is hozzá?

Nem is tudom. Mindet nagyon szeretem akkor, amikor épp elkészítem. Szeretem a kihívásokat, amikor érkezik egy-egy felkérés. Most legutóbb pl. az Utazás kiállításra kértek tőlem valamit, amit az érdeklődőknek tudnak majd kínálni a város standjánál. Kekszeket találtam ki, egy édeset és egy sósat.


Limara kenyerei



Sok sikert Limara a következő találkozásig!

Köszönöm szépen!


Limara Pékségét itt találod!

Limarával készült első interjút itt olvashatod!

A harmadik interjút pedig itt olvashatod!


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...